Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ρίχνει $157 δισ. σε έργα υποδομών

Κίνηση ματ από το Πεκίνο κατά της επιβράδυνσης. Η Κίνα ενέκρινε 60 επενδύσεις σε έργα υποδομώντων οποίων η αξία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1 τρισ. γουάν (157 δισ. δολ.), που αντιστοιχεί στο 2,1% του κινεζικού ΑΕΠ.

Κίνα: Ρίχνει $157 δισ. σε έργα υποδομών
Το πράσινο φως για 60 επενδύσεις σε έργα υποδομών έδωσε η Κίνα ώστε να δώσει ώθηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων έδωσε την έγκρισή της ώστε να προχωρήσουν επενδύσεις των οποίων η αξία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1 τρισ. γουάν (157 δισ. δολ.), που αντιστοιχεί στο 2,1% του κινεζικού ΑΕΠ.

Η Κίνα, που βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή οικονομικά, αλλά και πολιτικά, θα κατασκευάσει μεταξύ άλλων αυτοκινητόδρομους, λιμάνια και αεροδρόμια. Εν τω μεταξύ, η χώρα προετοιμάζεται για αλλαγή ηγεσίας μετά από μία δεκαετία, ενώ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επιβράδυνσης με αντίκτυπο στη διεθνή οικονομία.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το Πεκίνο πέτυχε – προς το παρόν τουλάχιστον – την αλλαγή του κλίματος. «Δεν είναι μόνο το μέγεθος των έργων, αλλά επίσης ότι οι ανακοινώσεις έγιναν μέσα σε δύο ημέρες δημιουργώντας μία μεγάλη ένταση, δήλωσε ο Zhang Ziweui της Nomura και συμπληρώνει «Σηματοδοτεί αλλαγή στην πολιτική στάση που γίνεται πλέον πιο προληπτική.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v