Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρομπάι: Στηρίζω πλήρως την ΕΚΤ

Τα premium ρίσκου στα ομόλογα κάποιων χωρών της ευρωζώνης είναι αδικαιολόγητα με βάση τα οικονομικά τους θεμελιώδη, υπογραμμίζει ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε ομιλία του σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Ρομπάι: Στηρίζω πλήρως την ΕΚΤ
Τα premium ρίσκου στα ομόλογα κάποιων χωρών της ευρωζώνης είναι αδικαιολόγητα με βάση τα οικονομικά τους θεμελιώδη, υπογραμμίζει ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε ομιλία του στην ετήσια σύνοδο των προεσβευτών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημειώνει ότι στηρίζει πλήρως τις ενέργειες της ΕΚΤ και τη λίστα πιθανών δράσεων για την αντιμετώπση του κατακερματισμού των αγορών. 

Τόνισε ότι μίλησε με πολλούς ηγέτες χωρών της Ε.Ε. τις τελευταίες ημέρες και μπορεί να επιβεβαιώσει την πολιτική τους βούληση για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Υπάρχει αυθεντική βούληση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών να αντιμετωπίσουν τη συστημική φύση της κρίσης. Να ολοκληρώσουν το μισοτελειωμένο σπίτι", δήλωσε. 

Υπογράμμισε πάντως ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και η Ε.Ε. δεν έχει φτάσει στο τέλος της διαδρομής. "Όμως, είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε εκεί", ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν εξετάζονται σενάρια διάσπασης της ευρωζώνης. 

Ο Χ. Βαν Ρομπάι συναντήθηκε εχθές, Τρίτη, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, σήμερα είναι προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Αντώνη Σαμαρά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v