Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Υποβάθμισε την Καταλονία σε ΒΒ

Ο οίκος αξιολογήσεων S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Καταλονίας, μιας από τις 17 αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας. Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση σε ΒΒ/Β.

S&P: Υποβάθμισε την Καταλονία σε ΒΒ
Ο οίκος αξιολογήσεων S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Καταλονίας, μιας από τις 17 αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας. Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση σε ΒΒ/Β. Με βάση την νέα αξιολόγηση τα ομόλογα της Καταλονίας βαθμολογούνται ως σκουπίδια.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από το ταμείο που έχει συστήσει η Ισπανία για τις τράπεζες (FROB) ότι θα αποφασίστηκε να χορηγήσει άμεσα κεφάλαια στην ταραγμένη Bankia.

Με αφορμή την απόφαση αυτή εκδόθηκε ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες με την οποία χαιρετίζει την κίνηση του FROB. Όπως αναφέρεται η Bankia δημοσιοποίησε σήμερα τα οικονομικά της στοιχεία που έδειξαν την ανάγκη να λάβει στήριξη.
 
Το Eurogroup χαιρετίζει τις κινήσεις που έγιναν, οι οποίες υποδηλώνουν την αποφασιστικότητα να αναδιαρθρωθεί η Βankia μέχρι τον Οκτώβριο όπως προβλέπεται στο Memorandum of Understanding που υπογράφηκε για την χορήγηση της βοήθειας των 100 δισ. ευρώ για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v