ΗΠΑ: Οριακή υποχώρηση πληθωρισμού το Δεκέμβριο

Οριακή υποχώρηση εμφάνισε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Στο έτος, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,3%. Θετικές ενδείξεις από νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και νέες κατοικίες Δεκεμβρίου.

ΗΠΑ: Οριακή υποχώρηση πληθωρισμού το Δεκέμβριο
Οριακή υποχώρηση εμφάνισε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,1% το Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ως εκ τούτου, η ετήσια μεταβολή εντός του 2004 διαμορφώνεται στο 3,3%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ενίσχυση του μεγέθους από το 2000, οπότε και είχε ενισχυθεί κατά 3,4%.

Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ στο έτος, η μεταβολή διαμορφώνεται στο 2,2%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης τιμών θα παρέμενε αμετάβλητος.

Στις υπόλοιπες μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, αίσθηση προκαλεί η σημαντική μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιανουαρίου. Οι αιτήσεις ανήλθαν σε 319.000, με το μέγεθος να υποχωρεί κατά 48.000 αιτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Οι αναλυτές προσδοκούσαν 345.000 νέες αιτήσεις.

Επίσης, σημαντική ενίσχυση σημειώθηκε και στις νέες κατοικίες το Δεκέμβριο, οι οποίες ανήλθαν σε 2,004 εκ. έναντι εκτιμήσεων για 1.910.000 νέες κατοικίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v