Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Η Ευρώπη στο νέο υδατογράφημα του ευρώ

H ΕΚΤ χρησιμοποιεί μορφή της ελληνικής μυθολογίας για να βελτιώσει την ασφάλεια των νέων χαρτονομισμάτων του ευρώ, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

ΕΚΤ: Η Ευρώπη στο νέο υδατογράφημα του ευρώ
H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρησιμοποιεί μορφή της ελληνικής μυθολογίας για να βελτιώσει την ασφάλεια των νέων χαρτονομισμάτων του ευρώ, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, ανεξάρτητα από τους κινδύνους εξόδου της Ελλάδας και διάλυσης του ευρώ που μαστίζουν την περιφέρεια.

Η Ευρώπη, η πριγκίπισσα της Φοινίκης την οποία άρπαξε ο Δίας και που έδωσε το όνομά της στην ήπειρο, θα αντικαταστήσει το αρχιτεκτονικό σχέδιο στο υδατογράφημα των νέων χαρτονομισμάτων, που η ΕΚΤ θέλει να θέσει σε κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο. Οι πηγές έδωσαν την πληροφορία ανώνυμα.

Η ΕΚΤ προσκάλεσε εταιρίες δημοσίων σχέσεων να πλειοδοτήσουν για το συμβόλαιο της παρουσίασης των νέων τραπεζογραμματίων και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες για την χρήση της εικόνας σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και το ευρώ.

Η τράπεζα ελπίζει ότι με την χρήση της εικόνας που συμβολίζει τα θεμέλια και την ιστορία της ευρωπαϊκής ηπείρου και ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, θα ενισχύσει το μήνυμα ενότητας της ευρωζώνης.

Σκοπεύει να κοινοποιήσει το νέο σχέδιο τον Νοέμβριο και να εισάγει το πρώτο χαρτονόμισμα, των 5 €, τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v