Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Finansbank: Προς αύξηση εσόδων 20% από πιστωτικές

H Finansbank προβλέπει αύξηση εσόδων 20% από πιστωτικές κάρτες μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς η συρρίκνωση στα περιθώρια κέρδους και οι αυστηρότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις διώχνουν ανταγωνιστές από την αγορά.

Finansbank: Προς αύξηση εσόδων 20% από πιστωτικές
H Finansbank AS, η τουρκική τράπεζα στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, προβλέπει αύξηση εσόδων 20% από τις πιστωτικές κάρτες μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς η συρρίκνωση στα περιθώρια κέρδους και οι αυστηρότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις υποχρεώνουν τους ανταγωνιστές να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Η τράπεζα, που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, προβλέπει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν στις 3,6 δισ. λίρες Τουρκίας ή 2 δισ. δολ. τον μήνα από 3 δισ. λίρες σήμερα, σύμφωνα με συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου Temel Guzeloglu.

Η Finansbank θέτει στόχο μία από τις τρεις καλύτερες θέσεις στην τουρκική αγορά πιστωτικών καρτών, από την 5η όπου βρίσκεται σήμερα και προβλέπει περαιτέρω συγκεντρωτισμό στον κλάδο.

Σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση μειώνει τις αμοιβές που χρεώνουν οι τράπεζες στους καταναλωτές, απόφαση που θα μειώσει τα έσοδα των τραπεζών κατά 4,6 δισ. λίρες, σύμφωνα με τη Hurriyet. Το νομοθέτημα έχει στόχο να ευθυγραμμίσει τα ισχύοντα στην Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, τα «κακά» δάνεια στη γείτονα αυξήθηκαν κατά 13,9% στα τέλη Ιουνίου έναντι του 2011, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα. Ο αριθμός των Τούρκων που δεν πλήρωσαν τα χρέη από πιστωτικές έφτασε το πρώτο εξάμηνο τους 343.428 καταναλωτές, αύξηση 10% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v