Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλογερμανικός "άξονας" για τραπεζική ένωση

Καθησυχαστικός για το γαλλικό έλλειμμα εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Πιερ Μοσκοβισί από το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Γαλλογερμανικός άξονας για τραπεζική ένωση
Κοινές προτάσεις για την τραπεζική και δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρώπης θα καταθέσουν η Γαλλία και η Γερμανία όπως δήλωσε από το Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομολογό του, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, οι δύο χώρες θα συστήσουν ομάδα εργασίας με στόχο τη δημιουργία κοινών προτάσεων σε θέματα όπως η τραπεζική ενοποίηση και η δημοσιονομική ένωση.

"Θα ξεκινήσουμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες μια ομάδα εργασίας μεταξύ των υπουργείων μας για να προετοιμάσουν σε διμερή συνεργασία τις επερχόμενες απφάσεις", δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Όπως ανέφερε, η ομάδα θα επιφορτιστεί την προετοιμασία κοινών προτάσεων για τα Eurogroup, την ενίσχυση της δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης και την ενίσχυση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε, εκτός από την τραπεζική ένωση της Ε.Ε., και το ελληνικό ζήτημα.

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών επιβεβαίωσε ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού της Γαλλίας θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από το "ταβάνι" του 3% του ΑΕΠ το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v