Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ και η Unicredit

Μετά την Standard Chartered και τη Royal Bank of Scotland και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές για καταπάτηση κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε κάποιες χώρες.

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ και η Unicredit
Και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η Unicredit, βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για καταπάτηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από ορισμένες χώρες, σύμφωνα με έγγραφα που κοινοποίησε η ίδια η τράπεζα. Αν και τα έγγραφα δεν κατονομάζουν τη χώρα που βρίσκεται σε καθεστώς κυρώσεων, οι Financial Times – επικαλούμενοι άτομο προσκείμενο στις εξελίξεις - αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για το Ιράν.

Συγκεκριμένα, η Unicredit βρίσκεται υπό έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Unicredit η έρευνα αφορά την HypoVereinsbank, τη γερμανική τράπεζα που εξαγόρασε το 2005.

Επισημαίνεται ότι για τον ίδιο λόγο, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο 340 εκατ. δολ., ενώ οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και εναντίον της Royal Bank of Scotland.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v