Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Εκτός στόχου τα έσοδα από φόρους

Η Πορτογαλία θα διαβουλευτεί με την τρόικα για το πώς θα καλύψει την αστοχία στις εισπράξεις φόρων, οι οποίες κάνουν σχεδόν αδύνατη την εκπλήρωση του στόχου για το έλλειμμα.

Πορτογαλία: Εκτός στόχου τα έσοδα από φόρους
Η Πορτογαλία θα διαβουλευτεί με την τρόικα για το πώς θα καλύψει την αστοχία στις εισπράξεις φόρων, οι οποίες κάνουν σχεδόν αδύνατη την εκπλήρωση του στόχου για το έλλειμμα χωρίς επιπλέον περιοριστικά μέτρα, μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι κυβερνητική πηγή στη Λισσαβόνα.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι θα χρειαστεί προσαρμογές καθώς στοιχεία που ανακοινώθηκαν δείχνουν ότι τα έσοδα από φόρους μειώθηκαν 3,5% το πρώτο επτάμηνο του έτους στα 17,78 δισ. ευρώ ή 2,8 δισ. ευρώ κάτω από το στόχο.

Αυτό καθιστά δύσκολη την μείωση του ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ για φέτος.
Μέρος, αλλά όχι το σύνολο του ποσού θα καλυφθεί από περαιτέρω μείωση των δαπανών, σημείωσε η ίδια πηγή. Προσέθεσε ότι θα γίνουν συζητήσεις με την τρόικα για να βρεθεί ένας συνδυασμός επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων που θα επιτρέψουν στη χώρα να πιάσει τους στόχους.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Abebe Aemro, δήλωσε πως κρατούμε ανοικτό μυαλό στο θέμα και προσαρμόζουμε το πρόγραμμα ανάλογα με τις μακροοικονομικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v