Siemens: Φήμες για ”λουκέτο” στα κινητά τηλέφωνα

Η Siemens θα κλείσει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων αν δεν βρει αγοραστή για την προβληματική αυτή επιχείρηση, γράφει η Sunday Telegraph, αναφέροντας ως πιθανούς ενδιαφερόμενους την ιαπωνική NEC και την κινεζική Ningbo Bird.

Siemens: Φήμες για ”λουκέτο” στα κινητά τηλέφωνα
Η Siemens θα κλείσει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων αν δεν βρει αγοραστή για την προβληματική αυτή επιχείρηση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Telegraph χωρίς να παραθέτει πηγές της πληροφόρησής της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εξελίξεις αφορούν 5.000 θέσεις εργασίας.

Στους πιθανούς αγοραστές της μονάδας περιλαμβάνονται η ιαπωνική NEC και το κινεζικό τραστ Ningbo Bird. Ο γερμανικός κολοσσός αναμένεται να δημοσιοποιήσει τυχόν αποφάσεις στην ετήσια γενική συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου.

Στις αρχές του μήνα ο διευθύνων σύμβουλος Heinrich von Pierer αρνήθηκε να σχολιάσει φήμες ότι η Siemens θα πωλήσει τη μονάδα συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Η Siemens είναι η τέταρτη εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο και στο 2004 πώλησε σχεδόν 13 εκατ. συσκευές καταλαμβάνοντας μερίδιο 7,6%, αλλά στο δ΄ τρίμηνο υπέστη απώλειες της τάξης των 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που μεταφέρει το πρακτορείο AFX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v