Αντιτίθεται μέτοχος του DB στην προσφορά LSE

Απειλείται η προσφορά των 1,35 δισ. στερλινών του Deutsche Boerse για την εξαγορά του LSE, καθώς ένας από τους επενδυτές του φορέα του γερμανικού χρηματιστηρίου ζητά να αποσυρθεί η προσφορά.

Αντιτίθεται μέτοχος του DB στην προσφορά LSE
Απειλείται η προσφορά των 1,35 δισ. στερλινών του Deutsche Boerse για την εξαγορά του London Stock Exchange, καθώς ένας από τους επενδυτές του φορέα του γερμανικού χρηματιστηρίου ζητά να αποσυρθεί η προσφορά.

Η TCI Fund Management, η οποία φέρεται να εκπροσωπεί κεφάλαια στα οποία ανήκει το 5% του Deutsche Boerse, ζητά αντί της εξαγοράς να επιστραφούν στους μετόχους 350 εκατ. στερλίνες και ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο του Deutsche Boerse να καλέσει σε έκτακτη συνέλευση τους μετόχους προκειμένου να ψηφίσουν επί της πρότασης.

Το LSE έχει γίνει στόχος ανταγωνιστικών προσφορών από το Deutsche Boerse και το Euronext και στις επόμενες μέρες θα διεξαγάγει συζητήσεις και με τα δύο μέρη.

Η TCI ζητεί επίσης να αποχωρήσουν από το εποπτικό συμβούλιο του Deutsche Boerse τα μέλη εκείνα τα οποία εκλέγονται από τους μετόχους.

Σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης η TCI ισχυρίζεται ότι η προσφορά των 530 πενών ανά μετοχή που κατέθεσε η DB για το LSE ”είναι υψηλότερη από τα δυνητικά οφέλη της εξαγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v