Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σκέψεις για "χέρι" στα αποθέματα πετρελαίου

Ο Λευκός Οίκος βγάζει από το συρτάρι σχέδιο απελευθέρωσης πετρελαϊκών αποθεμάτων προκειμένου να συγκρατήσει τις ανοδικές τιμές της βενζίνης αλλά και να αποτρέψει την υπονόμευση των κυρώσεων κατά του Ιράν.

ΗΠΑ: Σκέψεις για χέρι στα αποθέματα πετρελαίου
Ο Λευκός Οίκος βγάζει από το συρτάρι σχέδιο απελευθέρωσης πετρελαϊκών αποθεμάτων προκειμένου να συγκρατήσει τις ανοδικές τιμές της βενζίνης αλλά και να αποτρέψει την υπονόμευση των κυρώσεων κατά του Ιράν εξαιτίας των αυξημένων τιμών ενέργειας, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, που μεταφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα παρακολουθούν στενά τις συνθήκες στην αγορά κατά τις ερχόμενες εβδομάδες, ώστε να βεβαιωθούν ότι οι τιμές της βενζίνης θα μειωθούν μετά τις 3 Σεπτεμβρίου, που είναι η αργία για την Ημέρα Εργασίας.

Κατά παράδοση, οι τιμές της βενζίνης μειώνονται στη μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης ενέργειας στον κόσμο μετά την Ημέρα Εργασίας, που σηματοδοτεί την επιστροφή των εκδρομέων από τις θερινές διακοπές.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάσσονται τις τελευταίες εβδομάδες και το Brent στο Λονδίνο πλησιάζει τα 120 δολ. ανά βαρέλι από τα 90 δολ. του Ιουλίου.

Η τιμή του συμβολαίου Σεπτεμβρίου του πετρελαίου αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση και υποχωρεί 0,4% ή 37 σεντς στα 95,23 δολ. ανά βαρέλι όσον αφορά την αμερικανική ποικιλία WTI στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του G8 είχαν συζητήσει για απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων και την άνοιξη, όμως ανέβαλαν το σχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v