Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα στην κρίση

Η υπόσχεση του Mario Draghi να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για τη διάσωση του ευρώ είναι σύμφωνη με όσα διακηρύττουν εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Μέρκελ: Πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα στην κρίση
Η υπόσχεση του Mario Draghi να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για τη διάσωση του ευρώ είναι σύμφωνη με όσα διακηρύττουν εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ την Πέμπτη.

Η Άν. Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αποκτήσει περισσότερες εξουσίες παρέμβασης στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Παράλληλα, ζήτησε ταχύτερη πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και στη λήψη μέτρων προς μια βαθύτερη ενοποίηση, ώστε να υπάρξει μακροχρόνια και βιώσιμη λύση.

"Ξεκαθάρισα για άλλη μία φορά ότι χρειαζόμαστε μακροχρόνια, βιώσιμη λύση", ανέφερε η Άν. Μέρκελ.

"Πρέπει να κάνουμε τα βήματα που δεν έγιναν όταν δημιουργήθηκε η νομισματική ένωση, δηλαδή να δημιουργήσουμε μια πολιτική ένωση", πρόσθεσε. "Η Γερμανία γνωρίζει ότι σε μια νομισματική ένωση οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να μοιράζονται. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο σε πολλά ζητήματα, αλλά ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο. Έχουμε απόλυτη επίγνωση γι' αυτό".

Στο ίδιο κλίμα με τη δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πριν από λίγες εβδομάδες, ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης "θα κάνει τα πάντα" για να διασώσει το ευρώ, η Άν. Μέρκελ είπε ότι η Γερμανία "είναι δεσμευμένη να κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα".

"Είναι εμφανές ότι ο χρόνος πιέζει για την πάταξη της κρίσης", αλλά πάντως "σε πολλά ζητήματα πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στους δημοσιογράφους στην Οτάβα, την οποία επισκέφθηκε μετά την επιστροφή της από τις θερινές διακοπές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v