Μείωση στο πλεόνασμα ισοζυγίου της Ιαπωνίας

Σημαντικά μειωμένο εμφανίστηκε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας για τον Απρίλιο (στα 776 δισ. από 1,06 τρισ. γεν το Μάρτιο), λόγω κυρίως της πτώσης στη ζήτηση από τις ΗΠΑ. Σε πωλήσεις γεν προέβη η ιαπωνική κυβέρνηση, προσπαθώντας να πιέσει καθοδικά την τιμή του γεν.

Μείωση στο πλεόνασμα ισοζυγίου της Ιαπωνίας
Μειωμένο εμφανίστηκε για τον Απρίλιο το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας. Η μείωση που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών έφερε το ύψος του πλεονάσματος στα 776 δισ. γεν (6,2 δις. δολ.), έναντι 1,06 τρισ. γεν το Μάρτιο.

Η κάμψη αυτή αποδίδεται από τους αναλυτές στην ανάλογη πτώση που εμφάνισε η ζήτηση στις ΗΠΑ,σε εξαρτήματα υπολογιστών, αλλά και σεαυτοκίνητα, όπως και στις εισαγωγές που αυξήθηκαν με το μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

Την Τρίτη, η ιαπωνική κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές πωλήσεις γεν, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει την άνοδο κατά 7,7% στο ιαπωνικό νόμισμα τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο περιορισμός των εξαγωγών, να συνεχιστεί, θα αναγκάσει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου να στηριχθεί αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις για την πολυπόθητη ανάκαμψη, κάτι που εκτιμάται ως εξαιρετικά δύσκολο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v