Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Όρισε νέο πρωθυπουργό

Την απόλυση του πρωθυπουργού της Συρίας Riyad Hijab και την αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Omar Ghalawanji, ο οποίος θα ηγηθεί της προσωρινής εντολοδόχου κυβερνήσεως της χώρας, ανακοίνωσε η Συρία.

Συρία: Όρισε νέο πρωθυπουργό
Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Συρία, όπου υπάρχουν πληροφορίες για αποσκίρτηση του πρωθυπουργού της χώρας Riyad Hijab, την ώρα όπου ο στρατός ετοιμάζεται για επιχειρήσεις εδάφους στην πόλη Χαλέπι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επίσημη πηγή από την Ιορδανία αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός R. Hijab αυτομόλησε στην Ιορδανία μαζί με την οικογένειά του. Λίγα λεπτά νωρίτερα, η τηλεόραση της Συρίας μετέδιδε ότι ο Hijab απολύθηκε και αντικαταστάθηκε  από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Omar Ghalawanji, ο οποίος θα ηγηθεί της προσωρινής εντολοδόχου κυβερνήσεως της χώρας.

Ο πρόεδρος Bashar al-Assad είχε διορίσει τον πρώην υπουργό Γεωργίας, Riyad Hijab, πρωθυπουργό τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές του Μαΐου, τις οποίες οι αρμόδιες αρχές είχαν δηλώσει πως αποτελούν «ένα βήμα προς την πολιτική μεταρρύθμιση».

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης φέρονται έτοιμες να προχωρήσουν σε επιθέσεις από εδάφους στο Χαλέπι, για να διώξουν τους αντάρτες από την περιοχή.

Λίγο νωρίτερα, βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της κρατικής τηλεόραση της Συρίας, στη Δαμασκό, και σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφόρησης Omran al-Zoabi κάποιοι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ δεν υπάρχουν νεκροί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v