Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Μαζεύει χρήμα η Κίνα

Στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας τριετίας βρέθηκε η ζήτηση από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές για funds που επενδύουν σε κινέζικες χρηματαγορές στο Q2 του 2012, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου Fitch.

Στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας τριετίας βρέθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 η ζήτηση από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές για funds που επενδύουν σε κινεζικές χρηματαγορές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου Fitch.

Εντός του τριμήνου τα συνολικά υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού των fund αυτών αυξήθηκαν από 61,8 δισ. γουάν σε περίπου 358,9 δισ. γουάν (ή 54,5 δισ. δολ.), ενώ στο τέλος του 2010 η αξία τους ήταν στα 97 δισ. γουάν.

Βασικό κίνητρο για εισροές αποτέλεσε η διάθεση των κινέζων επενδυτών να αποφύγουν τον κίνδυνο, με δεδομένο ότι και οι τοπικές χρηματαγορές είχαν σχεδόν μηδενική μεταβολή στο πρώτο εξάμηνο του 2012 αλλά είναι σχεδόν 20% κάτω σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ η προοπτική για ανάκαμψη είναι περιορισμένη.

Ακόμη, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο και το ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε δύο φορές φέτος σε περικοπή των επιτοκίων, ώστε να τονώσει την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v