Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Μείωση εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ισπανία: Μείωση εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ωστόσο η τουριστική περίοδος δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις συνολικές απώλειες θέσεων εργασίας τον τομέα των υπηρεσιών, εν μέσω της ισχνής καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Οι άνεργοι στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 0,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ή κατά 27.814 άτομα, ενώ 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εργασίας.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφθηκαν στους τομείς των κατασκευών και της βιομηχανίας, ενώ αυξήθηκαν ελαφρώς στον τομέα των υπηρεσιών.

Σημειώνεται πάντως πως ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων συνήθως μειώνεται τους θερινούς μήνες στον τομέα των υπηρεσιών, καθώς γίνονται περισσότερες προσλήψεις προκειμένου να καλυφθεί η θερινή περίοδος στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα.

Στο δεύτερο τρίμηνο, η ανεργία στην Ισπανία άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό της από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, και διαμορφώθηκε στο 24,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v