Αύξηση παραγωγής αλλά και κόστους στην ΒΡ

Μικτά ήταν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η κορυφαία πετρελαϊκή καθώς αφενός ανακοινώθηκε αύξηση της παραγωγής 4% σε ετήσια βάση στο αντίστοιχο των 4 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα αλλά από την άλλη αύξηση του κόστους.

Αύξηση παραγωγής αλλά και κόστους στην ΒΡ
Μικτά ήταν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η κορυφαία πετρελαϊκή BP.

Από την μια ανακοινώθηκε αύξηση της παραγωγής της τάξης του 4% σε ετήσια βάση στο αντίστοιχο των 4 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα αλλά από την άλλη αύξηση του κόστους, καθώς οι τιμές διάθεσης των προϊόντων δεν ανταπεξήλθαν στις αυξήσεις τιμών στην αγορά εξαιτίας κυρίως των διαφόρων τιμών φυσικού αερίου στις ποικίλες περιοχές των ΗΠΑ.

Η εταιρία θα παρακαταθέσει 2 δισ. ευρώ για το προβλεπόμενο κόστος εξόδου από ορισμένες επιχειρήσεις που έχει προγραμματίσει.

Για το σύνολο του έτους, ο μέσος όρος παραγωγής ανήλθε στα 3,995 εκατ. βαρέλια την ημέρα δηλαδή 10% περισσότερα από πέρσι. Ο στόχος ήταν τα 4 εκατ. βαρέλια.

Σημαντική ήταν η συμβολή της ρωσικής κοινοπραξίας στα αποτελέσματα του ομίλου, καθώς η παραγωγή της TNK- BP αυξήθηκε 34% στο δ’ τρίμηνο έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, στα 965 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v