Mac mini των 500 δολ. εισάγει η Apple

Η Apple Computers ικανοποίησε πλήρως τους ”θαυμαστές” της με την εισαγωγή δύο νέων προϊόντων σχεδιασμένων για την ευρεία κατανάλωση: τον πολύ ”μαζεμένο” υπολογιστή Mac mini και το νέο iPod Shuffle.

Mac mini των 500 δολ. εισάγει η Apple
Η Apple Computers ικανοποίησε πλήρως τους ”θαυμαστές” της με την εισαγωγή δύο νέων προϊόντων σχεδιασμένων για την ευρεία κατανάλωση: τον πολύ ”μαζεμένο” επιτραπέζιο προσωπικό υπολογιστή Mac mini και το iPod Shuffle, την νέα, μικρότερη σε μέγεθος έκδοση της συσκευής που κατεβάζει και αποθηκεύει μουσική από το Ιντερνέτ.

Το νέο iPod αποθηκεύει τα τραγούδια σε επεξεργαστές flash memory και όχι σε σκληρό δίσκο όπως λειτουργεί σήμερα. Την εισαγωγή των δύο νέων προϊόντων ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Steve Jobs στην ετήσια εμπορική έκθεση της εταιρίας, Macworld.

Ο CEO τόνισε ότι τα νέα μηχανήματα σχεδιάστηκαν και διατίθενται σε τιμές κατάλληλες για την μαζική αγορά, μια κίνηση που σηματοδοτεί την απομάκρυνση της εταιρίας από την εξειδικευμένη αγορά υπολογιστών με τους περίτεχνους σχεδιασμούς, τα υψηλής ποιότητας λογισμικά και τις ακριβές τιμές.

Το Mac mini, έχει το μέγεθος ενός κουτιού μπισκότα. Δεν συνοδεύεται από μόνιτορ, πληκτρολόγιο ή ποντίκι αλλά συνδέεται με οποιαδήποτε στάνταρ συσκευή της βιομηχανίας και έχει φορτωμένα τα πιο διάσημα λογισμικά της Apple.

Η τιμή των 499 δολαρίων είναι ”τόσο ελκυστική, που δίνει στον χρήστη μια πολύ καλή δικαιολογία να αλλάξει κομπιούτερ,” όπως δήλωσε ο Jobs.

Ορισμένοι αναλυτές αμφισβητούν πάντως τις ”υποσχέσεις” του νέου προϊόντος, εκτιμώντας ότι, καθώς ο αγοραστής θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος της οθόνης και του πληκτρολογίου, το Mac mini θα αποδειχθεί πολύ πιο ακριβό από τα περισσότερα PC ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v