Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηollande: Πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για το ευρώ

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για την ενίσχυση του ευρώ. Ζωτικής σημασίας η σταθεροποίηση στην ευρωζώνη, ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti.

Ηollande: Πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για το ευρώ
Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για την ενίσχυση του ευρώ, μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti στο Παρίσι. 

"Η ευρωζώνη πρέπει να προστατευτεί, να διατηρηθεί, να ενισχυθεί και πρέπει να εργαστούμε για την ακεραιότητά της" είπε.

Παράλληλα, ο κ. Hollande αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, λέγοντας ότι μίλησε με αποφασιστικότητα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην ευρωζώνη.

"Αυτό που διακυβεύεται -η σταθερότητα, η ισχύς της ευρωζώνης, η δυνατότητά της να συνεισφέρει στην οικονομική και στην κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης- είναι κάτι τόσο ζωτικό για κάθε έναν από εμάς, ώστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε ένα λεπτό" δήλωσε ο Μ. Monti. 

Εν τω μεταξύ, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες ζητούν την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

"Πρέπει να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα μέτρα και τα εργαλεία στα οποία συμφωνήσαμε" υπογραμμίζουν οι δύο ηγέτες.

Την ίδια ώρα, τονίζουν ότι είναι ικανοποιημένοι από τα σχόλια του Mario Draghi ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει το ευρώ, μέσα στα όρια της εντολής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v