Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στα κέρδη της UBS το β΄ τρίμηνο

Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της UBS το β’ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 425 εκατ. ελβετικά φράγκα, από 1 δισ. φράγκα το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

«Βουτιά» στα κέρδη της UBS το β΄ τρίμηνο
Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της UBS το β’ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 425 εκατ. ελβετικά φράγκα, από 1 δισ. φράγκα το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, λόγω της πτώσης των εσόδων από trading και των αμοιβών και προμηθειών από πελάτες.

Η Ελβετική τράπεζα δήλωσε επίσης επιφυλακτική για τις προοπτικές της, λέγοντας πως θα συνεχίσει να εξερευνά τρόπους για να βελτιώσει την αποδοτικότητά της, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Τράπεζα, η οποία στο τέλος Ιουνίου απασχολούσε 63.520 εργαζόμενους, βρίσκεται σε διαδικασία περικοπής 3.500 θέσεων εργασίας.

Όπως και στο α’ τρίμηνο, η UBS τόνισε ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, οι οικονομικές προοπτικές παγκοσμίως και τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ είναι πιθανό να πλήξουν τις δραστηριότητές της .

«Η αποτυχία να επιτευχθεί πρόοδος σε αυτά τα ζητήματα-κλειδιά, τονιζόμενη από την μείωση των επιπέδων δραστηριότητας που συνήθως βλέπουμε το γ’ τρίμηνο, θα καταστήσουν απίθανες τις περαιτέρω βελτιώσεις στις υπάρχουσες συνθήκες της αγοράς και συνεπώς θα δημιουργούσαν εμπόδια για την ανάπτυξη των εσόδων, των περιθωρίων επιτοκίων και των καθαρών νέων χρημάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UBS.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη που ανακοίνωσε η τράπεζα είναι κατά πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προέβλεπαν ότι η UBS θα εμφανίσει κέρδη 1,141 δισ. φράγκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v