Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάιτνερ,Σόιμπλε: Εγκώμια για Ιρλανδία,Πορτογαλία

Την εμπιστοσύνη τους στις προσπάθειες των κρατών μελών της ευρωζώνης εξέφρασαν οι Τ. Γκάιτνερ και Β. Σόιμπλε. Στενή η συνεργασία ΗΠΑ - Γερμανίας για την σταθερότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Γκάιτνερ,Σόιμπλε: Εγκώμια για Ιρλανδία,Πορτογαλία
Την εμπιστοσύνη τους στις προσπάθειες των κρατών μελών της ευρωζώνης, εξέφρασαν οι Τ. Γκάιτνερ και Β. Σόιμπλε, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την σταθερότητα στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο αξιωματούχων:

"Και οι δύο εξέφρασαν εμπιστοσύνη στις προσπάθειες των κρατών μελών της ευρωζώνης να μεταρρυθμιστούν και να προχωρήσουν σε μια στενότερη ενοποίηση. Καλωσορίζουν το ιρλανδικό παράδειγμα της έκδοσης μακροπρόθεσμων ομολόγων την περασμένη εβδομάδα και τις συνεχείς επιτυχίες της Πορτογαλίας στην επίτευξη των στόχων.

Συζήτησαν τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν κάνει η Ισπανία και η Ιταλία, για την επίτευξη δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων. Οι ΗΠΑ και η Γερμανία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τους εταίρους τους, κατά την προώθηση της ατζέντας το φθινόπωρο, για την περαιτέρω σταθεροποίηση της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Eνώ τόνισαν και πάλι την ανάγκη οι πολιτικές ηγεσίες να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν όλα τα απαιτούμενα μεταρρυθμιστικά βήματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της κρίσης εμπιστοσύνης, ο υπουργός Οικονομικών Geithner και ο ομόλογος του Schaeuble, σημείωσαν τις δηλώσεις που έκαναν Ευρωπαίοι ηγέτες την περασμένη εβδομάδα για να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη".  


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v