Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Θα κάνουμε τα πάντα να προστατευθεί το ευρώ"

Angela Merkel, Mario Monti και Francois Hollande δεσμεύτηκαν ότι "θα κάνουν τα πάντα" για να προστατέψουν την ευρωζώνη και να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο του Ιουνίου.

Θα κάνουμε τα πάντα να προστατευθεί το ευρώ
Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν την ευρωζώνη και να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από τους ευρωπαίους ηγέτες τον Ιούνιο, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δυο κυβερνήσεων, μεταδίδει το Reuters.

Η διατύπωση της ανακοίνωσης, που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συζήτηση που είχαν οι δυο το Σάββατο για την κρίση στην ευρωζώνη, απηχεί την δέσμευση που έλαβαν την Παρασκευή η Merkel και ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi την Πέμπτη, σημειώνει το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande δήλωσαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν το ευρώ.

"Η Γερμανία και η Γαλλία είναι βαθιά δεσμευμένες στην ακεραιότητα της ευρωζώνης. Είναι αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν την ευρωζώνη", σημείωσαν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι δύο ηγέτες ανέφεραν ακόμα ότι τα κράτη μέλη και οι θεσμοί της ευρωζώνης πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους στους τομείς που τους αναλογούν.

Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v