Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays:Ισχυρή αύξηση κερδών και.. μια συγγνώμη!

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Barclays ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα προ φόρων κέδη άγγιξαν τα 4,22 δισ. στερλίνες. "Συγγνώμη" από τον πρόεδρο Agius για το Liborgate.

Barclays:Ισχυρή αύξηση κερδών και.. μια συγγνώμη!
Αύξηση στα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε η Barclays ζητώντας παράλληλα «συγγνώμη» για το σκάνδαλο Libor. Τα αποτελέσματα της βρετανικής τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στη λιανική όσο και στην επενδυτική τραπεζική.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% στα 4,227 δισ. στερλίνες ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών (σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg) στα 3,9 δισ. στερλίνες.

«Λυπούμαστε για ότι έγινε λόγω των πρόσφατων γεγονότων» δήλωσε ο Marcus Agius, ο πρόεδρος της τράπεζας που ενώ έχει καταθέσει την παραίτησή του, δήλωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου βρεθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. «Παρόλα αυτά, η ηγεσία μας εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο να αποδοθούν οι οικονομικοί μας στόχοι» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, η τράπεζα αποκάλυψε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και νέα έρευνα καθώς και επιπλέον αγωγές στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε πως το ανώτατο εποπτικό όργανο για τον χρηματοοικονομικό κλάδο της Βρετανίας (FSA), διεξάγει έρευνα που εμπλέκει την τράπεζα και τέσσερα νυν και πρώην ανώτατα στελέχη της -συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού διεθυντή Chris Lucas- αναφορικά με το αν η τράπεζα έκανε επαρκείς γνωστοποιήσεις για τις αμοιβές που έδινε στο πλαίσιο εμπορικών συμφωνιών που σχετίζονταν με τις αυξήσεις κεφαλαίου της τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v