Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Samsung: Άλμα κερδών 48% σε νέο ρεκόρ

Κέρδη ρεκόρ στα 4,5 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Samsung για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κερδίζοντας μία σημαντική μάχη στον «πόλεμο» με την Apple.

Samsung: Άλμα κερδών 48% σε νέο ρεκόρ
Κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε η Samsung για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κερδίζοντας μία σημαντική μάχη στον «πόλεμο» με την Apple της οποίας αντιθέτως η αύξηση κερδών κατά 21% απογοήτευσε τους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η κορεατική Samsung ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 48% στα 5.193 τρισ. γουόν (4,5 δισ. δολ.) που είναι και τα υψηλότερα στην ιστορία της εταιρείας. Οι αναλυτές πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, περίμεναν ακόμη υψηλότερη κερδοφορία στα 5,54 τρισ. γουόν. Οι συνολικές πωλήσεις της Samsung διαμορφώθηκαν στα 47,65 τρισ. γουόν έναντι εκτιμήσεων για 49.8 τρισ. γουόν.

Τα λειτουργικά κέρδη στον πολύφερνο τμήμα των τηλεπικοινωνιών υπερδιπλασιάστηκαν στα 4,19 τρισ. γουόν. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η Samsung ξεπερνά σε πωλήσεις την Apple στην αγορά των smartphone που υπολογίζεται στα 219 δισ. δολ. με best seller, το Galaxy S IIΙ. Εκτιμάται ότι οι Samsung πούλησε περίπου 50 εκατ. συσκευές smartphones το δεύτερο τρίμηνο, εκ των οποίων και 6,5 εκατ. συσκευές Galaxy S III. Αντιθέτως, η Apple πούλησε 26 εκατ. iPhone το δεύτερο τρίμηνο.

«Το τρίτο τρίμηνο είναι κρίσιμο» αναφέρει ο Lee Jin Woo της KTB Asset Management Co και συμπλήρωσε: «Οι πωλήσεις του Galaxy S III και το μέγεθος του τζίρου στα chip είναι το κλειδί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v