Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη -πωλήσεις

Κέρδη και πωλήσεις χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για δεύτερη φορά από το 2003 η Apple, καθώς οι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία του νέου μοντέλου iPhone, αργότερα φέτος.

Apple: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη -πωλήσεις
Κέρδη και πωλήσεις χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για δεύτερη φορά από το 2003 η Apple, καθώς οι καταναλωτές δεν αγόρασαν τόσα iPhone όσα αναμένονταν, περιμένοντας για την κυκλοφορία του νέου μοντέλου, αργότερα φέτος.

Τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν άνοδο 21% στα 8,82 δισ. δολάρια, ή 9,32 δολάρια ανά μετοχή, για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 23% στα 35 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές όμως ανέμεναν κέρδη 10,37 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 37,2 δισ. δολαρίων.

Αν και η Apple ξεπέρασε τους ανταγωνιστές της, ωστόσο οι πωλήσεις της αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2009. Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook ετοιμάζεται για διορθώσεις στο iPhone, η πτώση κατά 26% των αγορών από το β’ τρίμηνο δείχνει το πλήγμα που μπορεί να επιφέρει η αναμονή στην βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι το iPhone είναι το προϊόν της Apple με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση των πωλήσεων και των κερδών για την τρέχουσα περίοδο, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αναμένοντας υποχώρηση των πωλήσεων στα 34 δισ. δολάρια και των κερδών στα 7,65 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών που προβλέπουν πωλήσεις ύψους 38 δισ. δολαρίων και κερδών 10,27 δολαρίων ανά μετοχή.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις των iPhone, το προηγούμενου τρίμηνο πωλήθηκαν 26 εκατ. συσκευές, έναντι των 28,4 εκατ. συσκευών που περίμεναν οι αναλυτές. Η εταιρεία απέδωσε τις χαμηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις στην περιορισμένη αγορά τους εν αναμονή του νέου μοντέλου, αλλά και στην προβληματική οικονομική κατάσταση της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v