Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Μέσω EFSF ή ΕΚΤ η νέα βοήθεια σε Ισπανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius μίλησε ευθέως για νέα βοήθεια προς την Ισπανία που θα μπορούσε να δοθεί είτε μέσω της αύξησης των κεφαλαίων του EFSF είτε μέσω δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Γαλλία: Μέσω EFSF ή ΕΚΤ η νέα βοήθεια σε Ισπανία
Με τις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου να έχουν τρομάξει ως προς το ενδεχόμενο νέου πακέτου καθολικής στήριξης για την Ισπανία και τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, η Γαλλία δίνει μία νέα προοπτική. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius μίλησε ευθέως για νέα βοήθεια προς την Ισπανία που θα μπορούσε να δοθεί είτε μέσω της αύξησης των κεφαλαίων του EFSF είτε μέσω δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Ελπίζω ότι δεν θα είναι απαραίτητο να παρέμβουμε πάλι» δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και συμπλήρωσε: «Εάν όμως, χρειαστεί να παρέμβουμε, τότε θα μπορούσε να γίνει μέσω αύξησης στους μηχανισμούς σταθερότητας… ή παρεμβάσεων από την κεντρική τράπεζα»

«Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας έχει δηλώσει ότι δεν έχει κώλυμα με τις παρεμβάσεις και θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά αυτή τη δήλωση» δήλωσε ο κ. Fabius.

Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, καθώς το χρηματιστήριο της Μαδρίτης βούλιαζε κατά 5,5% λόγω των ανησυχιών για νέο πακέτο καθολικής στήριξης, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Louis de Guindos απέκλεισε ρητά αυτό το ενδεχόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v