Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ανακάμπτει ο ΡΜΙ μεταποίησης στο 49,5

Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται τα τελευταία στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης, αν και δεν αλλάζουν τα σενάρια των αναλυτών για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής

Κίνα: Ανακάμπτει ο ΡΜΙ μεταποίησης στο 49,5
Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται τα τελευταία στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης, αν και δεν αλλάζουν τα σενάρια των αναλυτών για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC ενισχύθηκε τον Ιούλιο στο 49,5 από 48,2 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη με τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Το επίπεδο του Ιουλίου είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο.

Οι αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν ότι ο ΡΜΙ βρίσκεται κάτω από το 50 - που αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων - εδώ και εννέα μήνες. Επίσης, ο υποδείκτης για την αγορά απασχόλησης επιδεινώθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο, σε χαμηλό 40 μηνών, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες κινήσεις από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v