Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geithner: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τimothy Geithner παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι η αμερικάνικη οικονομία έχει επιβραδυνθεί. Αρνήθηκε ότι θα υπάρξει νέα ύφεση και υπερασπίστηκε την πολιτική Obama.  

Geithner: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί
Η οικονομία των ΗΠΑ έχει "αναμφισβήτητα επιβραδυνθεί" δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τimothy Geithner, απορρίπτοντας ωστόσο την άποψη ότι θα επιστρέψει στην ύφεση.

"Η ανάπτυξη κινείται με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που θα ήθελε οποιοσδήποτε από εμάς. Αλλά είναι πιο αργή γιατί έπρεπε να βγούμε από ένα τεράστιο μείγμα ανισορροπιών" ανέφερε κατά την ομιλία του στο συνέδριο "Delivering Alhpa" του CNBC.

Ωστόσο, ο κ. Geithner υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Obama για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι "ένα ουσιαστικό και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα για την στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης".

Πρόσθεσε ακόμα, ότι το Κογκρέσο πρέπει να δώσει παράταση στις φοροαπαλλαγές για το 98% των πολιτών των ΗΠΑ και να διευκολύνει την αναχρηματοδότηση των στεγαστικών δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v