Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ιστορικής De Tomaso

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον πρόεδρο της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Βλέπουν κόλπο με παράνομες επιδοτήσεις 7,5 εκατ. ευρώ που κατέληξαν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ιστορικής De Tomaso
Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον πρόεδρο της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας De Tomaso, τον Gian Mario Rossignolo, στο πλαίσιο έρευνας για την παράνομη χρήση κρατικών επιδοτήσεων ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Η De Tomaso είχε καταθέσει σχέδιο ανάκαμψης βάσει του οποίου θα χρησιμοποιούσε παλιό εργοστάσιο της Pininfarina στο Τορίνο για να κατασκευάσει αυτοκίνητα sport αλλά και SUV.

Έλαβε επιδότηση ύψους 7,5 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση να κρατήσει τους 1.000 εργαζομένους της. Με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στον αέρα, το κράτος ζήτησε τον Μάιο από την εταιρεία να επιστρέψει 5 εκατ. ευρώ.

Η εισαγγελία του Τορίνο άνοιξε την υπόθεση πριν από μερικούς μήνες, ζητώντας από τις φορολογικές αρχές στοιχεία για το πώς η De Tomaso απέκτησε πρόσβαση σε κρατικές επιδοτήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας παρέδωσε πλαστές τραπεζικές εγγυήσεις για να λάβει τις επιδοτήσεις. Ορισμένοι λένε μάλιστα πως τα κεφάλαια κατέληξαν σε τρεις συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v