Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά της Aegis Group από την Dentsu

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για κίνηση ματ στη διεθνή διαφημιστική σκακιέρα. Με την εξαγορά της βρετανικής Aegis από την ιαπωνική Dentsu δημιουργείται ο μεγαλύτερος διαφημιστικός όμιλος στην Ασία και ο δεύτερος στη δυτική Ευρώπη.

Εξαγορά της Aegis Group από την Dentsu
Η ιαπωνική Dentsu συμφώνησε στην εξαγορά της βρετανικής διαφημιστικής Aegis Group και μάλιστα έναντι 3,2 δισ. στερλινών σε μετρητά. Η προσφορά των 240 πενών ανά μετοχή είναι υψηλότερη κατά 48% από το κλείσιμο της μετοχής την Τετάρτη.

Αναλυτές σημειώνουν ότι στον συγκεκριμένο κλάδο τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ασυνήθιστη κινητικότητα από πλευράς εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η Publicis Group απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της βρετανικής Bartle Bogle Hegarty ενώ η WPP εξαγόρασε την ανεξάρτητη εταιρεία AKQA.

Η διοίκηση της Aegis μιλώντας στους μετόχους, υποστήριξε πως οι όροι του deal ήταν «δίκαιοι και λογικοί» ενώ τόνισαν πως στόχος ήταν η δημιουργία «ενός παγκόσμιου δικτύου επικοινωνίας για την ψηφιακή εποχή». Ο νέος όμιλος θα είναι ο μεγαλύτερος στην Ασία και ο δεύτερος μεγαλύτερος στη δυτική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v