JCF Group: Ποντάρετε στη Wall Street!

Για μια θετική χρονιά κάνουν λόγο οι αναλυτές της JCF Group στην πρώτη μηνιαία αναφορά τους για το νέο έτος (2/1), αν και οι αγορές είναι πάντα ”ανοικτές” σε προβλέψεις. H JCF εκτιμά ότι η Wall Street μπορεί να αποτελέσει ένα καλό στοίχημα για όλους τους επενδυτές ή το καλύτερο τυχερό παιχνίδι!

JCF Group: Ποντάρετε στη Wall Street!
Το 2005 ξεκίνησε σε ένα γενικά ενθαρρυντικό περιβάλλον, αν και οι αγορές δεν είναι ποτέ ασφαλείς από ανατροπές και κρίσεις. Οι επενδυτές που αγόρασαν μετοχές στη διάρκεια του 2004 αποδείχτηκε ότι έκαναν μια καλή επιλογή, αναφέρεται σε ανάλυση της JCF Group (2/1).

Οι αποδόσεις των χρηματιστηρίων ήταν κάτι παραπάνω από αξιοσέβαστες σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές, όπως ομόλογα ή ακίνητη περιουσία, επιλογές που σε πολλές χώρες είναι υπερτιμημένες.

Οι αναλυτές της JCF εκτιμούν ότι η Wall Street θα μπορούσε να είναι ένα καλό στοίχημα αυτό το έτος, δεδομένου ότι οι επενδυτές θα ”μπουν” στον πειρασμό να αγοράσουν αμερικανικές μετοχές, καθώς το δολάριο και τα επιτόκια παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Από πλευράς γεωπολιτικών κινδύνων για τις αγορές, η εικόνα για τρέχον έτος δείχνει πολύ θετικότερη από το 2004, ακόμα κι αν η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδυνθεί (είναι πιθανό) ως συνέπεια των υψηλών τιμών του πετρελαίου.

Ωστόσο, μια μέτρια επιβράδυνση στη δραστηριότητα δεν θα αποτελέσει καταστροφή, ακόμη και στην Ευρώπη, εκτιμά η JCF. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν επωφελούνται από την υποτίμηση του αμερικανικού νομίσματος, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ευρωπαίοι θα χρειαστούν όλη τη φαντασία τους για να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό, καθώς υπάρχει και ο σοβαρός κίνδυνος της υψηλότερης ανεργίας.

Σύμφωνα με τη JCF, η καινοτομία στη νέα οικονομία θα συνεχίσει να οδηγεί στη δημιουργία πλούτου, αλλά οι κίνδυνοι δεν είναι αμελητέοι και οι επενδυτές θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στην επιλογή μετοχών από τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας. Καταλήγοντας, οι αναλυτές της JCF εκφράζουν την άποψη ότι τα χρηματιστήρια δεν είναι υπερτιμημένα, καθώς επιτόκια και πολλαπλασιαστές κερδοφορίας είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή πιθανότητα μιας σημαντικής διόρθωσης στις τιμές των μετοχών, ελλείψει μιας σοβαρής κρίσης.

Η πρόταση της JCF είναι ”overweight” στις μετοχικές αξίες, δεδομένου ότι καμία άλλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων δεν προσφέρει καλύτερη σχέση κίνδυνου – απόδοσης.

Γ. Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v