Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη

Με πλαστικές σφαίρες απάντησε η αστυνομία στις πέτρες και τα μπουκάλια. Τουλάχιστον δύο τραυματίες. Η μαύρη πορεία των ανθρακωρύχων κατέληξε στη Μαδρίτη μετά από 20 ημέρες. Μαζί τους ενώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές.

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
Αιματηρές ήταν τελικά οι διαδηλώσεις των ανθρακωρύχων στη Μαδρίτη που διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης Rajoy. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς με τους ανθρακωρύχους να πετούν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ισπανικά ορυχεία συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη γύρω από το υπουργείο Βιομηχανίας διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των δημόσιων επιχορηγήσεων στον τομέα τους, η οποία σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «το θάνατο των ορυχείων» στην Ισπανία. Με τους ανθρακωρύχους ενώθηκαν χιλιάδες απλοί πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας του Mariano Rajoy.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έφτασαν την Τρίτη στη Μαδρίτη έπειτα από μια μεγάλη (λεγόμενη και «μαύρη») πορεία με τα πόδια που διήρκεσε 20 ημέρες. Εκεί τους υποδέχθηκαν χιλιάδες Μαδριλένοι. Οι ανθρακωρύχοι περπάτησαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική απόφαση να περικοπούν κατά 63% οι επιχορηγήσεις του τομέα.

Από τα ισπανικά ανθρακωρυχεία, περίπου 40 εξακολουθούν να λειτουργούν, κυρίως στο βορρά. Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει από 301 εκατομμύρια ευρώ το 2011 σε 111 εκατομμύρια φέτος τις επιχορηγήσεις στον τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v