Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ILO: 4,5 εκατ. επιπλέον άνεργοι στην ευρωζώνη

Η ευρωζώνη κινδυνεύει να χάσει 4,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας επιπλέον, αν δεν επιβάλλει αποφασιστική στροφή στην πολιτική της με κατεύθυνση της δημιουργία θέσεων, προειδοποιεί ο διεθνής οργανισμός εργασίας.

ILO: 4,5 εκατ. επιπλέον άνεργοι στην ευρωζώνη
Η ευρωζώνη κινδυνεύει να χάσει 4,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας επιπλέον στα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν δεν επιβάλλει αποφασιστική στροφή στην πολιτική της με κατεύθυνση της δημιουργία θέσεων, προειδοποιεί ο διεθνής οργανισμός εργασίας, ILO.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ, International Labour Organisation, εκτιμά σε έκθεση ότι η λιτότητα έχει προκαλέσει αδυναμία ανάπτυξης και επιδείνωση στους τραπεζικούς ισολογισμούς, δημιουργώντας περαιτέρω συρρίκνωση πιστώσεων, επενδύσεων και απασχόλησης.

Ο ILO ζητεί για όλη την ευρωζώνη «εγγύηση για τους νέους» στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, τα προγράμματα εργασίας ή στήριξη των νέων στην αναζήτηση θέσης εργασίας, υψηλότερους μισθούς στις πλεονασματικές χώρες και μέτρα αύξησης των πιστώσεων στις μικρότερες επιχειρήσεις.

Ο οργανισμός τονίζει ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης, όχι μόνο οι προβληματικές, θα πληγούν αν δεν αλλάξει η πολιτική.

Η ανεργία στην ευρωζώνη ανήλθε στο ρεκόρ του 11,% ή 17,5 εκατομμύρια τον Μάιο και ο ILO προειδοποιεί ότι μπορεί να φτάσει στους 22 εκατομμύρια στην ερχόμενη τετραετία. Αν η ευρωζώνη διαλυθεί, προειδοποιεί ότι θα ξεπεραστεί στο 17% ή περίπου 27 εκατομμύρια άνεργοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v