Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Ο πρωθυπουργός συνιστά μετανάστευση!

"Οι πολίτες πρέπει να κάνουν περισσότερες προσπάθειες: πρέπει να εγκαταλείψουν τον τόπο όπου δεν αισθάνονται πια άνετα και να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό", δήλωσε ο Pedro Passos Coelho, προκαλώντας κύματα οργής.

Πορτογαλία: Ο πρωθυπουργός συνιστά μετανάστευση!
Στη μετανάστευση ωθεί τους νέους της χώρας του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho, προκειμένου να βρουν μια λύση στα οικονομικά τους προβλήματα. "Οι πολίτες πρέπει να κάνουν περισσότερες προσπάθειες: πρέπει να εγκαταλείψουν τον τόπο όπου δεν αισθάνονται πια άνετα και να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό", δήλωσε. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους εκπαιδευτικούς στους οποίους συνέστησε να μεταναστεύσουν σε χώρες πορτογαλόφωνες, όπως η Βραζιλία και η Αγκόλα.

Γεγονός είναι ότι ήδη το κύμα μετανάστευσης από την Πορτογαλία είναι μεγάλο. Μόνο το 2011 εγκατέλειψαν τη χώρα 120 χιλιάδες Πορτογάλοι αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Επίσης, το πρόβλημα της ανεργίας είναι οξύ, ειδικότερα για τους νέους κάτω των 24 ετών, όπου το ποσοστό άγγιξε το 36,6%.

Παρ' όλα αυτά, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός δέχθηκε έντονη κριτική για τις ομολογουμένως ανορθόδοξες παραινέσεις του. "Ο κόσμος δεν θέλει έναν πρωθυπουργό που ουσιαστικά λέει 'δεν μπορώ να λύσω το πρόβλημα της ανεργίας, γι’ αυτό μεταναστεύστε'" δηλωσε ο Marcelo Rebelo de Sousa, στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης των Σοσιαλδημοκρατών.
Η Ana Maria Gomes, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι όταν άκουσε τι είπε έγινε έξω φρενών "γιατί αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να πει ένας πρωθυπουργός".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v