Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Υποβαθμίζει προβλέψεις για ανάπτυξη ΗΠΑ

Το ΔΝΤ αναθεώρησε την Τρίτη τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2012 και το 2013, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει "χλιαρή". Aνησυχία για χρέος.

ΔΝΤ: Υποβαθμίζει προβλέψεις για ανάπτυξη ΗΠΑ
Το ΔΝΤ αναθεώρησε την Τρίτη τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2012 και το 2013, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει "χλιαρή".

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝT υποβάθμισε τις προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2012 στο 2% από 2,1% και για το 2013 στο 2,25% από 2,4%.

Στην έκθεση του για την οικονομία των ΗΠΑ, το ΔΝΤ τονίζει ότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης και της αβεβαιότητας για τα δημοσιονομικά σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης.

"Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα που δημιουργεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» (fiscal cliff) και η ανάγκη να αυξηθεί το ταβάνι του χρέους, ώστε να ακολουθηθεί ένας ρυθμός μείωσης του ελλείμματος που δεν θα εξασθενίσει την οικονομική ανάπτυξη" υπογραμμίζει το ΔΝΤ. 

Όσον αφορά της αρνητικές επιπτώσεις από μια κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης, το ΔΝΤ εκτιμά ότι μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ κυρίως μέσα από μια γενικευμένη αποστροφή ρίσκου και την μείωση της ζήτησης στην ευρωζώνη, η οποία θα πλήξει τις αμερικανικές εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v