Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Faber: Αν ήμουν Γερμανία θα έφευγα από το ευρώ

Ο Marc Faber δήλωσε ότι αν ήταν επικεφαλής της Γερμανίας θα είχε εγκαταλείψει το ευρώ την περασμένη εβδομάδα και ότι «την Ελλάδα έπρεπε να την πετάξουν έξω τρια χρόνια πριν.»

Faber: Αν ήμουν Γερμανία θα έφευγα από το ευρώ
Ο οικονομολόγος και διαχειριστής κεφαλαίων Marc Faber, εκδότης της έκθεσης « Gloom, Boom and Doom» δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg ότι αν ήταν επικεφαλής της Γερμανίας θα είχε εγκαταλείψει το ευρώ την περασμένη εβδομάδα καθώς και ότι «την Ελλάδα έπρεπε να την πετάξουν έξω τρια χρόνια πριν. Θα ήταν πολύ φθηνότερο.»

«Αν ήμουν Γερμανία, αν διοικούσα την Γερμανία, θα είχα εγκαταλείψει την ευρωζώνη την περασμένη εβδομάδα.»

Ο διεθνής αναλυτής δήλωσε επίσης ότι το πρόσφατο ράλι τιμών στις αγορές οφείλεται στο ότι αυτές ήταν "«κορεσμένες πωλήσεων". «Όταν οι αγορές είναι υπερ-πουλημένες όπως τώρα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, τότε οποιαδήποτε είδηση δεν είναι καταστροφική, προκαλεί θετική αντίδραση…. Είναι όμως μια καλλωπιστική άνοδος, που δεν λύνει τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη προβλήματα της υπερ-επένδυσης στην ευρωζώνη.»

Απαντώντας σε ερώτηση αν επιλέγει κάποιες ευρωπαϊκές μετοχές απάντησε: «Ναι. Σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία οι αγορές έχουν διολισθήσει στα χαμηλά του Μαρτίου 2009 ή και χαμηλότερα. Είναι καλές εταιρίες… Υπάρχει αξία στις μετοχές τους ανεξάρτητα από το αν θα επιβιώσει η ευρωζώνη ή όχι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v