Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cameron: Η Βουλή θα διεξάγει έρευνα για τράπεζες

H Bρετανία θα διεξάγει πλήρη κοινοβουλευτική έρευνα για τον τραπεζικό τομέα της χώρας, με στόχο να διερευνήσει τη γενικότερη τραπεζική κουλτούρα αλλά και το σκάνδαλο Libor, δήλωσε τη Δευτέρα ο David Cameron.

Cameron: Η Βουλή θα διεξάγει έρευνα για τράπεζες
H Bρετανία θα διεξάγει πλήρη κοινοβουλευτική έρευνα για τον τραπεζικό τομέα της χώρας, με στόχο να διερευνήσει τη γενικότερη τραπεζική κουλτούρα αλλά και το σκάνδαλο Libor, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας David Cameron.

"Mετά την αποκάλυψη του τραπεζικού σκανδάλου εδώ στη Μ. Βρετανία, πρέπει να αναλάβουμε δράση σε όλα τα μέτωπα" δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Cameron.

"Θέλω τη συγκρότηση μια πλήρους κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα περιλαμβάνει και τα δύο σώματα της Βουλής, στην οποία θα είναι επικεφαλής ο πρόεδρος της δημοσιονομικής επιτροπής της βρετανικής βουλής, Andrew Tyrie" ανέφερε ο κ. Cameron.

"Η επιτροπή αυτή θα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει στοιχεία από ένορκες καταθέσεις, θα έχει πλήρη πρόσβαση σε έγγραφα και σε αξιωματούχους και υπουργούς, ανάμεσα στους οποίους και ειδικούς συμβούλους της προηγούμενης κυβέρνησης" πρόσθεσε.

Νωρίτερα οι F.T είχαν μεταδώσει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Bρετανίας, George Osborne, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τη διεξαγωγή έρευνας για τους κανόνες λειτουργίας του τραπεζικού τομέα της χώρας, αλλά δεν θα ζητήσει την διενέργεια δημόσιας ακροαματικής διαδικασίας με την κλήση τραπεζικών στελεχών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v