Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Χρειάζεται μέτρα 43 δισ. ευρώ στο 2012-13

Η Γαλλία θα χρειαστεί να εξοικονομήσει έως 43 δισ. ευρώ στην φετινή και την επόμενη χρονιά, εκτιμά η ελεγκτική αρχή της χώρας, που προδιαθέτει για περικοπές στον προϋπολογισμό από τον σοσιαλιστή Πρόεδρο.

Γαλλία: Χρειάζεται μέτρα 43 δισ. ευρώ στο 2012-13
Η Γαλλία θα χρειαστεί να εξοικονομήσει έως 43 δισ. ευρώ στην φετινή και την επόμενη χρονιά, εκτιμά η ελεγκτική αρχή της χώρας, που προδιαθέτει για περικοπές στον προϋπολογισμό από τον σοσιαλιστή Πρόεδρο Francois Hollande.

«Είναι απαραίτητο να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας… Τα υψηλά επίπεδα ελλείμματος και χρέους τις τοποθετούν σε ζώνη κινδύνου,» αναφέρει ο δημοσιονομικός ελεγκτής.

Η έκθση υποχρεώνει τον πρωθυπουργός Jean-Marc Ayrault να ανακοινώσει οικονομικό πρόγραμμα αύριο και τον υπουργό Οικονομικών Pierre Moscovici να εκθέσει λεπτομερώς τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό την επόμενη μέρα.

Με αυτές τις δύο κινήσεις, θα γίνει η πρώτη προσπάθεια του Προέδρου Hollande να θέσει υπό έλεγχο το γαλλικό έλλειμμα.

«Θα γίνουν αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών,» είχε δηλώσει ο κ. Moscovici πριν λίγες ημέρες. «Απορρίπτω όμως οποιαδήποτε κουβέντα για λιτότητα. Δεν πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτικές που πλήττουν την ανάπτυξη.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v