Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρευνα για τους οίκους αξιολόγησης στην ΕΕ

Η Standard & Poor's, η Fitch και η Moody's στο μικροσκόπιο του ευρωπαϊκού εποπτικού οργάνου μετά τις μαζικές υποβαθμίσεις τραπεζών. Ο πρόεδρος της ESMA κάνει λόγο για αμφιβολίες για την επάρκεια πόρων και τεχνογνωσίας.

Έρευνα για τους οίκους αξιολόγησης στην ΕΕ
Έρευνα για τους οίκους αξιολόγησης ξεκινά ο ευρωπαϊκός εποπτικός οργανισμός ώστε να διευκρινίσει εάν ο τρόπος αξιολόγησης των τραπεζών είναι αρκετά αυστηρός και διαφανής.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ESMA, Steven Maijoor, σε συνέντευξή του στους Financial Times, η εποπτική αρχή συμπεριλαμβάνει στην έρευνά της τη Standard & Poor’s, τη Fitch Ratings και τη Moody’s Investors Service.

Επισημαίνεται ότι μόλις πριν από έναν χρόνο δημιουργήθηκε ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους οίκους αξιολόγησης. Επίσης, οι οίκοι έχουν δεχθεί έντονη κριτική στη Γηραιά Ήπειρο για τις μαζικές υποβαθμίσεις κρατών και χρηματοοικονομικών οργανισμών, που κατά πολλούς επιδείνωσαν την κρίση της ευρωζώνης.

"Οι αξιολογήσεις των τραπεζών είναι πολύ σημαντικές γιατί υπάρχει αλληλεπίδραση με τις αξιολογήσεις των κρατικών ομολόγων", δήλωσε ο κ. Maijoor και συμπλήρωσε: "Αυτός είναι ένας τομέας όπου έχουν γίνει πολλές αλλαγές στις αξιολογήσεις τις τελευταίες εβδομάδες και τα τελευταία χρόνια. Έτσι εκφράζονται ανησυχίες για το εάν υπάρχουν αρκετοί πόροι και τεχνογνωσία για να αντεπεξέλθουν (οι οίκοι) στο βάρος της εργασίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v