Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Asmussen: Υπέρ της αγοράς ομολόγων από ESM

Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν βραχυπρόθεσμη λύση στην κρίση, αλλά μπορούν να διευκολύνουν την άσκηση νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, δήλωσε την Παρασκευή, ο J. Asmussen προσθέτοντας ότι στηρίζει την αγορά ομολόγων από ESM.

Asmussen: Υπέρ της αγοράς ομολόγων από ESM
Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν βραχυπρόθεσμη λύση στην κρίση, αλλά μπορούν να διευκολύνουν την άσκηση νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, δήλωσε την Παρασκευή o Joerg Asmussen, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την αγορά κρατικών ομολόγων από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης.

"Τα ευρωομόλογα θα καταστήσουν αναμφίβολα πιο εύκολη την άσκηση της νομισματικής πολιτικής" ανέφερε ο κ. Asmussen σε συνέντευξη του στο κανάλι Phoenix.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Asmussen πρόσθεσε ότι τα ευρωομόλογα μπορούν να εκδοθούν μόνο όταν υπάρξει περισσότερη δημοσιονομική και οικονομική ενοποίηση.

Όσον αφορά το ζήτημα της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ ο κ. Asmussen υποστήριξε ότι αυτό "ήταν προσωρινό και περιορισμένο. Το ESM έχει συγκροτηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα στην πρωτογενή και τη δευτερογενή αγορά"

"Είναι σωστό που έχει αυτή τη δυνατότητα ο ESM" υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v