Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BoE: Πρέπει να αλλάξει η τραπεζική κουλτούρα

Οι τράπεζες της Βρετανίας πρέπει να αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα τους, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Βρετανίας, Mervin King, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Libor.

BoE: Πρέπει να αλλάξει η τραπεζική κουλτούρα
Οι τράπεζες της Βρετανίας πρέπει να αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα τους, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Βρετανίας, Mervin King, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Libor.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, αποκαλύφθηκε ότι η βρετανική Barclays πλήρωσε το ποσό των 450 εκατ. δολ. για να έρθει σε διακανονισμό με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, οι οποίες διεξάγουν έρευνα σε όλο τον κόσμο για απόπειρες χειραγώγησης του Libor.

"Ελπίζω ότι όλοι πλέον θα καταλάβουν ότι κάτι πήγε πολύ στραβά με την τραπεζική κουλτούρα στη Βρετανία και πρέπει να τη βάλουμε στη θέση της. Χρειαζόμαστε μια πραγματική αλλαγή στην κουλτούρα του τραπεζικού τομέα" ανέφερε ο κ. King.

Όσον αφορά το ζήτημα της ακροαματικής διαδικασίας που ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, George Osborne, ο κ. King υποστήριξε ότι "δεν πιστεύω πως χρειαζόμαστε έρευνα για το τι πρέπει να κάνουμε".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v