Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Adelante: Ψάχνει κέρδος 35% από ελληνικά ομόλογα

Λονδρέζικο hedge fund αγόρασε θέσεις κοψοχρονιά στα ομόλογα της καταχρεωμένης Ελλάδας προεκλογικά και προσβλέπει σε απόδοση περίπου 35% από τη μετεκλογική μεταπώλησή τους.

Adelante: Ψάχνει κέρδος 35% από ελληνικά ομόλογα
Η λονδρέζικη εταιρία hedge fund Adelante Asset Management αγόρασε θέσεις κοψοχρονιά στα ομόλογα της χρεωμένης Ελλάδας, στοιχηματίζοντας ότι οι προσπάθειες των Ευρωπαίων πολιτικών να κάνουν αναδιοργάνωση χρεών θα προσφέρει βραχυπρόθεσμη άνοδο στις τιμές των ομολόγων.

Η εταιρία, που ειδικεύεται σε ομόλογα αναδυόμενων αγορών, αγόρασε καλάθι ομολόγων στα 12,5 σεντς για 100 σεντς ονομαστικής αξίας λίγο πριν από τις ελληνικές εκλογές αυτού του μήνα, στις οποίες κέρδισε η Ν.Δ.

Ο CEO της Adelante, Julian Adams, δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση ελπίζει να πουλήσει τη θέση, που αντιστοιχεί στο 2% του χαρτοφυλακίου της, στα 16 ή 17 σεντς, απολαμβάνοντας απόδοση κοντά στο 35%.

«Πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί θα εξασφαλίσουν συμφωνία βραχυπρόθεσμα. Είναι μια τακτική θέση. Καθώς τα ομόλογα ανατιμώνται, θα ρευστοποιούμε», δήλωσε στο πρακτορείο χθες.

Τα στοιχήματα των hedge funds, που πολύ συχνά είναι μυστικά όσον αφορά τις θέσεις τους, στα ελληνικά ομόλογα, έχουν αποδειχθεί ζητήματα ιδιαίτερα ακανθώδη για πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς στο παρελθόν.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα έκανε στροφή της τελευταίας στιγμής και πλήρωσε ομολογιούχους οι οποίοι είχαν απορρίψει την προηγούμενη συμφωνία για το «κούρεμα», αποδίδοντας πολύ γερά κέρδη στα hedge funds που είχαν αγοράσει χρεόγραφα πολύ φθηνά.

Ο κ. Adams δήλωσε ότι αγοράζοντας μεμονωμένες λήξεις, που μπορεί να έχουν λιγότερη ρευστότητα, οι θέσεις τους είναι ένα ισοσταθμισμένο καλάθι με 20 ομόλογα διαφορετικών λήξεων, από το 2023 έως το 2042.

Το ομόλογο του 2042 κινείται περί τα 13,5 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v