Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Υπό όρους η αγορά ομολόγων από ESM

Το πακέτο ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικό συμπλήρωμα του δημοσιονομικού συμφώνου, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Merkel: Υπό όρους η αγορά ομολόγων από ESM
Το πακέτο ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικό συμπλήρωμα του δημοσιονομικού συμφώνου, δήλωσε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι οι χθεσινές διαπραγματεύσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Όσον αφορά τη συμφωνία για την αγορά ομολόγων από τον EFSF και τον ESM, η Α. Merkel τόνισε ότι θα γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

"Υπήρξε πίεση να βρούμε μια λύση και ο ρόλος μου ήταν να διασφαλίσω ότι αυτές οι λύσεις θα σέβονται τις διαδικασίες που ήδη έχουμε και είναι γνωστές και τις οδηγίες που δίνει η Bundestag" ανέφερε.

Ειδικότερα για την περίπτωση της Ισπανίας, σημείωσε ότι ο EFSF θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών και θα αναλάβει ο ESM αργότερα, χωρίς το status του προνομιακού δανειστή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Α. Merkel τόνισε ότι υπήρξαν πολλές χώρες που ζήτησαν να μην αφαιρεθεί το status προνομιακού πιστωτή από τον ESM και να γίνει εξαίρεση μόνο για την περίπτωση της Ισπανίας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι σίγουρη ότι η γερμανική βουλή θα εγκρίνει την Παρασκευή τον ESM και το δημοσιονομικό σύμφωνο απάντησε: "110%. To ΕSM όπως θα χρησιμοποιηθεί εδώ θα εγκριθεί σήμερα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v