Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Οι τράπεζες θα "φορτωθούν" τα 100 δισ.

Η Ισπανία θα δανειστεί αρχικά τα 100 δισ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια το κρατικό δάνειο θα μετατραπεί σε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM, δηλώνει αξιωματούχος της Μαδρίτης στο Reuters.

Ισπανία: Οι τράπεζες θα φορτωθούν τα 100 δισ.
Η Ισπανία θα δανειστεί αρχικά τα 100 δισ. ευρώ για την στήριξη των τραπεζών της, αλλά στη συνέχεια το κρατικό δάνειο θα μετατραπεί σε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Μαδρίτης στο πρακτορείο Reuters.

Όπως συμφωνήθηκε τα ξημερώματα στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορεί να προχωρά σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορέσει να αναλάβει εποπτικό ρόλο για τις τράπεζες όλων των μελών της ευρωζώνης.

«Ήδη 14 από τις 17 κεντρικές τράπεζες έχουν εποπτικό ρόλο, άρα μπορεί να γίνει σχετικά γρήγορα, μέχρι τα τέλη αυτού του έτους ή τις αρχές του 2013» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Από την στιγμή που ο ESM θα μπορέσει να προχωρήσει σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι τράπεζες θα μπορέσουν να αποζημιώσουν την κυβέρνηση για το δάνειο που θα πάρουν τώρα.

«Αυτό συνεπάγεται ότι ο αντίκτυπος στο δημόσιο χρέος της Ισπανίας θα εκμηδενιστεί» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v