Ρωσία: Στην Κίνα το 20% της Yugansk

Η Ρωσία ενδέχεται να διαθεσει έως και το 20% της Yuganskneftegaz στην China National Petroleum εξασφαλίζοντας σε αντάλλαγμα περιουσιακά στοιχεία της κινεζικής εταιρίας στην εθνική αγορά και το εξωτερικό.

Ρωσία: Στην Κίνα το 20% της Yugansk
Η Ρωσία ενδέχεται να προσφέρει έως και το 20% της Yuganskneftegaz, την οποία εξαγόρασε η κρατική Rosneft, στην China National Petroleum εξασφαλίζοντας σε αντάλλαγμα περιουσιακά στοιχεία της κινεζικής εταιρίας στην εθνική αγορά και το εξωτερικό.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσίας Viktor Khristenko δήλωσε ότι η Μόσχα θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία της Yugansk, της μεγαλύτερης μονάδας της πετρελαϊκής Yukos, σε μια ξεχωριστή εταιρία η οποία θα ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

Η Gazprom, η μεγαλύτερη εταιρία φυσικού αερίου στον κόσμο, θα αναλάβει τον Ιανουάριο την Rosneft, δήλωσε ο Khristenko προσθέτοντας ότι στην μεταβίβαση δεν θα περιληφθεί η Yugansk, καθώς ”η κυβέρνηση δεν θέλει να αυξήσει το μερίδιό της στην Gazprom πέρα από το μερίδιο ελέγχου που κατέχει σήμερα,” όπως δήλωσε ο υπουργός.

Με την εξαγορά της Rosneft από την Gazprom, η ρωσική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την άμεση ιδιοκτησία του 50% και πλέον της εταιρίας φυσικού αερίου, η οποία καταλαμβάνει μερίδιο 8% στο ρωσικό ΑΕΠ. Η Rosneft έχει ανακοινώσει ότι θα εξαγοράσει την Baikal Finance Group, η οποία εξασφάλισε την Yugansk σε δημοπρασία την οποία διηύθυνε η κυβέρνηση για να συγκεντρώσει φορολογικές οφειλές της μητρικής Yukos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v