Carlyle και Citigroup διεκδικούν την Amadeus

Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι μετοχές της Amadeus, της μεγαλύτερης εταιρίας τουριστικών κρατήσεων μέσω διαδικτύου στον κόσμο, μετά από δημοσίευμα ότι η Carlyle Group και η Citigroup Venture Capital κατέθεσαν προσφορά 4,87 δισ. ευρώ για την εξαγορά της επιχείρησης.

Carlyle και Citigroup διεκδικούν την Amadeus
Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι μετοχές της Amadeus Global Travel Distribution (+15% στα 8,08 ευρώ), της μεγαλύτερης εταιρίας τουριστικών κρατήσεων στον κόσμο, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδα Boersen-Zeitung ότι η Carlyle Group και η Citigroup Venture Capital κατέθεσαν προσφορά 4,87 δισ. ευρώ για την εξαγορά της επιχείρησης.

Ο όμιλος Carlyle και η Citigroup περιλαμβάνονται στην κοινοπραξία που κατέθεσε την προσφορά των 8,25 ευρώ ανά μετοχή για την Amadeus, ποσό που είναι αυξημένο κατά 17% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στη συνεδρίαση που προηγήθηκε.

Αν πωληθεί η Amadeus, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στην ιστορία της Ισπανίας.

Δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρονικών τουριστικών κρατήσεων έχουν εξαγοραστεί στην τελευταία τριετία. Η Cendant αγόρασε την Galileo International τον Οκτώβριο 2001 ενώ η Citigroup Venture Capital αγόρασε πέρσι την αμερικανική Worldspan LP, από κοινού με το ταμείο συντάξεων διδασκάλων του Οντάριο.

Οι βασικοί μέτοχοι της ισπανικής Amadeus είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης Air France- KLM, η μεγαλύτερη της Ισπανίας Iberia Lineas Aereas de Espana και η Deutsche Lufthansa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v