Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για Ελλάδα

Πάγο σε τυχόν προσδοκίες για εξελίξεις όσον αφορά την αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος βάζει η Γερμανία διά του εκπροσώπου της καγκελαρίας. Απορρίπτει εκ νέου τις "εύκολες λύσεις" για την ευρωζώνη.

Γερμανία: Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για Ελλάδα
Πάγο σε τυχόν προσδοκίες για εξελίξεις όσον αφορά την αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος βάζει η Γερμανία διά του εκπροσώπου της καγκελαρίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος Steffen Seibert δήλωσε πως η Ε.Ε. πιθανότατα δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα για να δει πόσο αποτελεσματικά έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα και στη συνέχεια να δώσει αναφορά.

«Στη βάση αυτή θα μιλήσουμε για την πιθανή ανάγκη ενημερώσεων του προγράμματος. Αυτό είναι το πρόγραμμα που όλοι στην Ευρώπη θα τηρήσουν, έτσι μην περιμένετε να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις ούτε στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande.

Τόνισε μάλιστα ότι η Angela Merkel ανησυχεί μήπως ο κόσμος στην Ε.Ε. ζητά τις εύκολες λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Η συναλλαγματική μας ένωση, η οποία είναι πολύ περισσότερο από νομισματική ένωση, είναι σαφές ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες και τα επιτόκια που πρέπει να πληρώσουν ορισμένες χώρες αποτελούν μέρος αυτών των δυσκολιών", δήλωσε και συμπλήρωσε: "Η γερμανική κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό πολύ καλά και είναι αποφασισμένη να βρει έναν καλό τρόπο εξόδου από την κρίση".

"Η καγκελάριος, όμως, ανησυχεί μήπως λίγο πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο ο κόσμος εκφράζει και πάλι την επιθυμία για εύκολες λύσεις, εκ των οποίων η πιο σημαντική είναι η κοινή ευθύνη για το χρέος. Εάν η γερμανική κυβέρνηση αντιταχθεί σε αυτό, θα είναι στη βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του γερμανικού συντάγματος, αλλά επίσης επειδή είναι βαθιά οικονομική και πολιτική μας πεποίθηση ότι η ευθύνη και ο έλεγχος πρέπει να πηγαίνουν μαζί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v