Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανοί και Γάλλοι μας θέλουν εκτός ευρώ

Η πλειοψηφία Γερμανών και Γάλλων θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ενώ μόνο μικρές μειοψηφίες στις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης επιθυμούν επιστροφή στο εθνικό τους νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Γερμανοί και Γάλλοι μας θέλουν εκτός ευρώ
Η πλειοψηφία των Γερμανών και των Γάλλων θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ενώ μόνο μικρές μειοψηφίες στις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης επιθυμούν επιστροφή στο εθνικό τους νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bild am Sonntag.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 4.000 ανθρώπων στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία έδειξε ότι το 78% των Γερμανών και το 65% των Γάλλων, το 51% των Ισπανών και το 49% των Ιταλών θέλουν η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

Μεγάλες πλειοψηφίες και στις τέσσερις χώρες δεν αναμένουν ότι η χώρα θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει τα δάνεια διάσωσης που έχει λάβει.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ifo για λογαριασμό της Bild am Sonntag καθώς και για κορυφαίες γαλλικές, ισπανικές και ιταλικές εφημερίδες, έδειξε ότι μόνο μικρές μειοψηφίες στις τέσσερις χώρες θέλουν να φύγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v