Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Matav: Προβάδισμα για την εξαγορά στο Μαυροβούνιο

Η ουγγρική Matav υπέβαλε την καλύτερη προσφορά για την εξαγορά του 51% της τηλεφωνική εταιρίας του Μαυροβουνίου Telekom Crne Gore αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Reuters. Προσφορά για το 51% της εταιρίας έχόυν καταθέσει 4 εταιρίες εταξύ των οποίων και η Telekom Srbija στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει 20%.

Matav: Προβάδισμα για την εξαγορά στο Μαυροβούνιο
Η ουγγρική Matav υπέβαλε την καλύτερη προσφορά για την εξαγορά του 51% της τηλεφωνική εταιρίας του Μαυροβουνίου Telekom Crne Gore, σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα Vijesti την Τρίτη, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Reuters.

Η αξία της εταιρίας σύμφωνα με την κυβερνητικές εκτιμήσεις ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ. Τέσσερις εταιρίες, υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα προσφορές για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην Crne Gore, η Telekom Srbija στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει 20%, η Μatav, η Telekom Slovenia και η αυστριακή Mobilkom.

Η εφημερίδα, που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της, είπε ότι η επιτροπή του διαγωνισμού δεν σχολίασε το δημοσίευμα και είπε ότι δεν θα αξιολογήσει τις προσφορές πριν τις 15 Ιανουαρίου. Πηγή στην επιτροπή ανταγωνισμού είπε στο Reuters ότι δεν έχουν γίνει ακόμα αναλύσεις στις προσφορές.

Η Vijesti είπε ότι η Matav προσέφερε 114 εκατ. ευρώ για το 51% ενώ στην προσφορά της περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 67 εκατ. ευρώ στην επόμενη 5ετία. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Matav διαθέτει επίσης 51 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των υπολοίπων μετοχών της μειοψηφίας.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών του Μαυροβουνίου, με έσοδα ύψους 92 εκατ. ευρώ το 2003, έχει 190.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας. Η επιτροπή του διαγωνισμού είπε ότι ο αγοραστής θα επιλεγεί βάσει του τιμήματος, του επενδυτικού και του κοινωνικού προγράμματος που θα εφαρμόσει για την εταιρία, τονίζεται στο τηλεγράφημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v